grafika

Szkennelés a Windows 10 rendszeren

Ahogyan sok más feladatra, a dokumentumok és képek szkennelésére is többféle lehetőséget nyújt számunkra a Windows 10.

_

Váltás az Intel vagy NVIDIA videokártyák használata között az Ubuntu Linux rendszeren

Bizonyos típusú laptopok esetében felmerülhet az a lehetőség - NVIDIA Optimus - , hogy a gyárilag beépített Intel és NVIDIA videokártyák használata közül tetszőlegesen választhassunk. Alapértelmezés szerint az Intel van használatban - de ahhoz, hogy például játszani tudjunk gépünk maximális grafikai teljesítményét kihasználva, át kell váltanunk az NVIDIA grafikus vezérlőkártyára.

game

3D modellezés az Ubuntu Linux rendszeren

Napjainkra a modern számítógépes grafikák egészen megszokottá váltak - amelyeknek az elkészítéséhez nyújt segítséget az alábbi leírás.

Lakástervezés az Ubuntu rendszeren

Amennyiben lakásvásárlás, házépítés, vagy csak meglévő lakásunk átalakítása vagy felújítása előtt állunk, hasznunkra válhat, ha mindezt először gondolatban és virtuálisan megtervezve kezdjük el. A virtuális megtervezéshez nyújt segítséget az alábbi leírás.

Adobe Acrobat Reader 8 használata az Ubuntu Linux rendszeren

Előző - PDF dokumentumok készítésével foglalkozó - leírásom végigolvasása után bizonyára lesz, aki hiányolja az eredeti, Adobe Acrobat Reader programot, az Ubuntu Linux rendszer alapértelmezett PDF olvasójához - Evince dokumentummegjelenítő - kiegészítésül. Ez a leírás bemutatja az Adobe Acrobat Reader legújabb - 8-as verziójának telepítését és használatát.

Többoldalas dokumentumok szkennelése az Ubuntu Linux rendszeren

Irodai vagy akár otthoni munkánk során többször szükség lehet olyan dokumentumok - pl.: könyvek, újságok stb. - számítógépre való rögzítésére - melyek egy oldalnál nagyobb terjedelműek. Ilyenkor válhat hasznunkra, ha tudjuk, hogyan készítsünk egyetlen - több oldalból álló PDF dokumentumot, melyet később egyszerűen visszanézhetünk és kinyomtathatunk.

A Photoshop felhasználói felületének felidézése a GIMP segítségével az Ubuntu Linux rendszeren

A számítógépes grafikusok közkedvelt képszerkesztő programját bizonyára sokan hiányolják az Ubuntu Linux rendszerre áttérve, melyre megoldást nyújt a rendszerben alapértelmezetten megtalálható GIMP nevű alkalmazás. Ennek használatát a menürendszer kissé eltérő felépítése viszont megzavarhatja, mivel a Photoshop-ról áttérő felhasználóknak időbe telhet, míg minden általuk jól ismert funkciót a GIMP menürendszerében megtalálnak. Erre fog megoldást nyújtani az alábbi leírás.

Valódi 3D látvány Ubuntu Linux-ra

Eddig azt hittem, hogy nem lehet tovább fokozni a Compiz által nyújtott látványos elemeket, de itt egy olyan plugin hozzá, amit bekapcsolva az egész Linux 3D-ben lesz - egy 3D szemüveg használata mellett.

Így néz ki:

Feliratkozás RSS - grafika csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.